Waarom een animatie laten maken?

Denk jij eraan om een animatievideo te laten maken om jouw boodschap te vertalen naar je doelgroep? Goed idee! Want het inzetten van een animatie heeft een hele hoop voordelen. Om het makkelijker te maken om te kiezen voor een animatie zetten wij zeven voordelen voor je op een rij.

Zeven redenen waarom een animatievideo werkt! ✓Meer conversie ✓Jouw eigen huisstijl ✓Goedkoop ✓Regie in handen ✓Oneindige mogelijkheden

7 voordelen van een animatie laten maken

1. Beeld trekt een groter publiek dan tekst

Ten eerste trekt content met visuele aspecten een groter publiek dan tekst. We nemen visuele informatie maar liefst 600.000 keer (!) sneller op. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de boodschap wordt onthouden indien deze per video wordt gebracht en slechts 10% als het wordt overgebracht door alleen tekst (Insivia, z.d.).

Door gebruik te maken van een animatie kun je er bovendien voor zorgen dat jouw boodschap eenvoudig wordt uitgelegd aan je doelgroep én dus dat ze het ook nog eens beter begrijpen en onthouden.

2. In jouw huisstijl

Met animatie is het makkelijk om elementen grafisch gezien bij jouw huisstijl aan te laten sluiten. Een animatie kan gemaakt worden in jouw huisstijl waardoor er herkenbaarheid ontstaat tussen je animatie, de huisstijl en jouw andere communicatie uitingen.

3. Je houdt de regie

Bij het proces van een animatie word je nauw betrokken. Bij Animation Agency werken we namelijk in stappen, waarna de klant de mogelijkheid heeft om na iedere stap feedback te geven. Dit zodat je nooit voor verrassingen komt te staan en je helemaal tevreden bent met het eindresultaat!

4. Weinig om rekening mee te houden

Bij een animatie hoef je weinig rekening te houden met externe factoren, in tegenstelling tot het maken van een video. Waar je bij een draaidag geluk moet hebben met het weer, creëer je in een animatievideo altijd jouw ideale weersomstandigheden.

En wat denk je van fysieke producten? Die zijn helemaal niet nodig voor een animatievideo! Door middel van animatie kun je bijvoorbeeld nog niet ontwikkelde producten al laten zien.

5. Alles kan met 3D animatie

Soms is het ingewikkeld of zelfs onmogelijk om een technisch proces visueel te maken. Animatie maakt dit mogelijk: met 3D animatie kun je producten eenvoudig inzoomen of uit elkaar halen.

6. Een animatie is relatief goedkoop

Dat komt omdat je een animatie zo gek kunt maken als je zelf wilt. De keuze is reuze en er is altijd wel een animatie soort die bij jouw wensen en dus ook budget past, denk aan 2D, 3D, whiteboard, etc.

Geen kosten voor draaidagen

Factoren zoals de kosten voor de draaidag, de acteurs, de cameraman, etc. laat je bij het maken van een animatie achterwege en dat scheelt een hoop geld. Bekijk deze blog om een indicatie te zien van de kosten van een animatievideo.

7. Meer conversie!

Zoals je net al hebt kunnen lezen is beeldeffectiever dan tekst. De boodschap uit de video wordt vaker bekeken én beteronthouden, maar een animatievideo zorgt ook nog eens voor meer conversie. Echt?Ja, echt! Een video zorgt voor 300% meer verkeer naar jouw website en bezoekersblijven ook langer hangen in vergelijking met tekst. Do we need to say more?

Na deze blog kun je erniet meer omheen: een animatie is dé manier om jouw boodschap eenvoudig tevertalen naar je doelgroep! Met een geheel vrijblijvend gesprek nemen we graagde mogelijkheden met je door.

Meer informatie of contact?

Overweeg je toch hulp in te schakelen bij het maken van een animatiefilmpje? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen of een prijs bij ons opvragen. Laat dus gerust van je horen.