Een animatie is een eenvoudige manier om je doelgroep te bereiken: het stelt jou in staat om je verhaal op een unieke manier over te brengen. ‘Animatie’ is nogal een containerbegrip. Je hebt ze namelijk in alle vormen en maten. In deze blog leggen we je uit wat het verschil is tussen een 2D en een 3D animatie en welke methode het beste past bij jouw boodschap.
2D animatie is een traditionele animatie methode die al jaren wordt gebruikt. In een 2D animatie (tweedimensionaal) is er een hoogte en een breedte, maar er is geen diepte in verwerkt. De animatie bestaat dus simpelweg uit platte tekeningen. Deze kunnen zowel met de hand als met de computer gemaakt worden. Voorbeelden hiervan zijn alle tekenfilms.
Wist je dat de eerste succesvolle animatie ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’ is? Deze animatie is uitgebracht in 1937.
In tegenstelling tot 2D animatie heeft een 3D animatie (driedimensionaal) diepte: je kan dus met de camera om een voorwerp heen draaien. Een 3D animatie kun je niet tekenen, maar moet met de computer gegenereerd worden.
Met behulp van 3D kun je het onzichtbare zichtbaar maken. Denk aan het visualiseren van ingewikkelde processen in een machine of het laten zien van producten die nog niet bestaan. Een 3D animatie is dan ook veel realistischer dan een 2D animatie.
Een paar voorbeelden van bekende 3D animaties zijn Shrek, Jurassic Park en Toy Story.
Je weet nu het verschil tussen een 2D animatie en een 3D animatie, maar welke animatie methode past nou het beste bij jouw boodschap?
Een 2D animatie leent zich perfect voor het uitleggen van een dienstverlening of een abstract concept. Je kan in de animatie eenvoudig opsommingen laten zien en de samenhang tussen onderdelen visualiseren. Ook kan je makkelijk de huisstijl verwerken in de video.
Een 3D animatie kan gebruikt worden om ingewikkelde processen uit te leggen die lastig te filmen zijn met een camera. Daarnaast is een 3D animatie geschikt om producten te visualiseren die nog niet bestaan. Doordat een 3D animatie erg realistisch kun je makkelijk emotie overbrengen aan de kijker. En niet geheel onbelangrijk: een 3D animatie is geschikt voor mensen met een iets groter budget. Gemiddeld gezien is een 3D animatie duurder dan een 2D animatie.
Samen kijken welke animatie methode het beste bij jouw boodschap past? Wij nemen het graag met je door tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
Overweeg je toch hulp in te schakelen bij het maken van een animatiefilmpje? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen of een prijs bij ons opvragen. Laat dus gerust van je horen.